Marcelisdekave
 
 
№ 13 - maart 2020
 
Gebruik VIN juist nu!
 
Door het coronavirus zitten kinderen plotseling gedwongen thuis. Ouders zorgen onverwacht de hele dag voor hun kinderen, ervaren stress over werk en inkomen en moeten zorgen voor thuisonderwijs.
 
Veilig Thuis krijgt op dit moment vooral vragen van hulpverleners die normaal gesproken bij families thuiskomen, maar nu alles telefonisch moeten doen. Zij hebben te maken met een nieuwe realiteit. Hulpverleners moeten de gezinnen telefonisch tips geven als de spanning thuis toeneemt. Ze gaan echt alleen langs als de situatie urgent is. Augeo heeft op zijn website nog een aantal tips staan, lees ze hier.
 
Nu er minder zicht is op deze families is het nog belangrijker om als professionals met elkaar af te stemmen. Maak daarom juist nu goed gebruik van VIN zodat je kan afstemmen met betrokken professionals.
 
De helpdesk medewerkers van Multisignaal werken vanuit huis en voor vragen over je account of het systeem kan je gewoon bereiken via 0187-641747 of helpdesk@multisignaal.nl.
Ook de relatiemanagers zijn bereikbaar voor inhoudelijke vragen, bij voorkeur via de mail: vroegsamenwerken@alkmaar.nl.
 
 
Samenvoegen convenantgebieden in MULTIsignaal
 
Goed nieuws! De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt. Eind april, begin mei zullen de drie convenantgebieden in MULTIsignaal worden samengevoegd tot één regio: VIN Noord-Holland Noord. Professionals die nu nog de keuze hebben uit meerdere convenantgebieden in Noord-Holland Noord, zien na het samenvoegen alle jeugdigen uit Noord-Holland Noord waar zij bij betrokken zijn in een overzicht.
Dringend verzoek: wil je vóór 15 april een aantal zaken controleren?
- Kloppen je contactgegevens in MULTIsignaal nog zodat anderen jou goed kunnen bereiken na een (gezins)matsch? Pas je gegevens zonodig aan.
- Is je cliëntoverzicht in MULTIsignaa up-to date? Deactiveer zo nodig je signalen bij de jeugdigen waarbij je niet meer actief betrokken bent.
In de handleiding kan je teruvinden hoe je je eigen gegevens aan kan passen en hoe je je signalen kan deactiveren.
 
 
 
E-learning VIN beschikbaar
 
Vanwege de richtlijnen vanuit het RIVM  zijn de trainingen VIN tot 1 juni afgelast.
Om professionals toch te kunnen ondersteunen bij het gebruik van VIN is er nu de mogelijkheid om een E-learning te volgen. Let erop dat deze E-learning niet SKJ geaccrediteerd is. Meer informatie over de training vind je hier.
Om gebruik te kunnen maken van de E-learning heb je een account van Multisignaal nodig. Heb je nog geen account neem contact op met vroegsamenwerken@alkmaar.nl
 
MULTIsignaal Verwijsindex app
 
In december 2019 heeft de app een grote update ondergaan, waardoor het nu o.a. ook mogelijk is om een gezinsmatch in te zien. De app kreeg een nieuw fris uiterlijk en er zijn nieuwe functies toegevoegd.
 
Je kan de MULTIsignaal Verwijsindex App downloaden in de App Store en de Google Play Store. Bij de eerste keer inloggen wordt gevraagd naar je gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Vervolgens kies je zelf een pincode, waarmee je daarna in kan loggen.
 
Aangesloten organisaties vanaf derde kwartaal 2019
 
Na het uitkomen van de nieuwsbrief in juni 2019 zijn 48 organisaties aangesloten op de regionale verwijsindex VIN. Hieronder een overzicht:
 
Ambulante jeugdhulp
B&A IOB
Basic Trust Heiloo
BSO de Stadsgeuzen
Eigenwijzer Alkmaar
Esdégé Reigersdaal
Eva Westenberg
Evean
Family Supporters Noordkop
Happy 2 Move
Het talentenhuis BV
Houvast-Welzijn
Huisartsenpraktijk Nibbixwoud
Iekje de Vries, Psychologenpraktijk Uitgeest
Ilaria zorg
IQ Coaches Alkmaar
J.W. Ergotherapie
KW de Klimop
Landgoed Schagerwaard
Link Projecten
Mariska Krab
Mindyourself ambulante hulpverlening
MO&S Professional Organizing
MON praktijk voor orthopedagogiek
NH Mediation
Pienterplus
Praktijk de Bouwsteen
Praktijk voor Psychologie Heiloo
Praktijk Wajibu
Psychologiepraktijk de Paardenkamer, Hanneke van der Molen
Psychologiepraktijk Hechtscheiden
Psygro
RIBW KAM
Ritmeester Relatie- en Gezinstherapie
Samen aan de Slag
Skills-nhn
Stedelijk Dalton College
Murmelius gymnasium
Stichting Forniamo
Stichting jij bent aan zet
Stichting Levazorg
TrainID Blue
Youké
Zeef training & consult
Zien in de klas
Zorg Mies
Zorgboerderij Paarlberg
Zorgburo Altun
 
 
uitschrijven
 
 
© 2019 Vroegsamenwerken