Marcelisdekave
 
 
№ 14 - juni 2020
 
 
Dinsdag 23 juni samenvoeging regio's in MULTIsignaal
 
Dit betekent dat het vanaf 17 uur niet mogelijk is om in te loggen in MULTIsignaal.
Heb je je betrokkenheid getoond bij jeugdigen in de regio West-Friesland of de Kop van Noord-Holland? Dan worden deze signalen overgezet naar VIN Noord-Holland Noord. De signalen uit het archief worden ook verplaatst. Heb je alleen gesignaleerd in VIN Noord-Holland Noord, dan verandert er niets.
Vanaf woensdag 8 uur is het weer mogelijk om in te loggen met je gebruikelijke inloggegevens. Lukt het niet om in te loggen, klik dan op de oranje tekst “Hulp bij het inloggen” in het inlogscherm om je inloggegevens op te vragen of neem contact op met de helpdesk van MULTIsignaal via helpdesk@multisignaal.nl of telefoonnummer 0187-641747. Neem voor overige vragen contact op met de relatiemanagers via vroegsamenwerken@alkmaar.nl.
 
 
 
Ynnovatesessie VIN op 3 november 2020
 
Vroeg samenwerken in Noord-Holland Noord merkt dat nog te veel professionals onbekend zijn met het gebruik van de regionale verwijsindex VIN. Dat moet veranderen, dus LET’S YNNOVATE!

Een Ynnovatiesessie is een bijeenkomst van vier uur waarbij we als groep door middel van actieve en intensieve methodieken werken aan het vinden van een out-of-the-box oplossing. Niet zomaar losse flodders maar concrete innovatieve ideeën.
Tijdens deze Ynnovatiesessie willen we met elkaar brainstormen over de communicatie rondom VIN, met als doel dat professionals gebruik gaan maken van VIN. Hiervoor is hulp gevraagd aan professionals die al met VIN werken.
 
Heb je zelf een goed idee hoe we ervoor kunnen zogen dat de bekendheid van VIN vergroot wordt, stuur dan een mail naar vroegsamenwerken@alkmaar.nl
 
 
Factsheet over spanningen in de thuissituatie
 
Door de coronamaatregelen is iedereen nu meer thuis dan voorheen. Dit kan de problemen in huishoudens en tussen partners, waar al langer spanningen waren, verergeren. Het kan ook een heel nieuwe dynamiek veroorzaken in relaties waar vóór de crisis niets aan de hand leek.
Jij kan als professional een belangrijke de-escalerende rol spelen wanneer er sprake is van spanning in een huishouden. Tijdig steun, hoop en hulp aanbieden voorkomt dat spanningen oplopen en problemen verergeren.
De Rijksoverheid heeft een factsheet voor jou als professional ontwikkeld om in contacten met kinderen en volwassenen aandacht te hebben voor de situatie en hoe hiermee om te gaan.
 
 
 
 
 
 
© 2020 Vroegsamenwerken